0555 221 14 94

Google+ Gökhan ile bağlantıya geçebilirsiniz.

ssd'ye verilerin taşınması

"SSD'ye verilerin taşınması işlemi, aşama aşama yapılması gereken bir işlemdir. İlk aşamada yapılması gereken SSD'yi kullanmadan önce sistemin BIOS'undan ya da UEFI'nden SATA kipi olarak AHCI(Gelişmiş Ana Denetçi Arabirim)'yi seçmektir. Bu işlemin mantığı, eski IDE kipinin eski PATA kipini desteklemesi ve SSD'nin hızını aşağı çektiği için bu bağlantıyı değiştirmektir. 2. aşamada bellenim kontrolüne geçilir. Çoğu üretici için SSD'lerin bellenim güncellemesi, tüm verilerin silinmesi anlamına gelir. Bazı durumlarda güncelleme esnasında tüm veriler yitirilebilir. Bu yüzden yapılması gereken SSD satın alındığında üretici web sayfasında güncelleme olup olmadığının kontrol edilmesidir. Şayet disk için daha yeni ya da daha önemli bir bellenim güncellemesi varsa cd ya da USB'den sistemi başlatıp uygulanabilir. Böylece işletim sisteminin kurulması öncesinde veriler güvene alınmış olacak.
Doğru SATA kipi ve yeni bellenim yüklüyse işletim sistemine geçilebilir.Klon sistemi kurmak için bir kalıp yazılımıyla Windows 7'yi sıfırdan kurmak, sadece hizalama işleminden dolayı bile daha iyi olabilir. Aynı zamanda ana kartın yonga seti ve SATA sürücülerini de güncellemek yerinde olacaktır. Intel sistemlerde Intel Chipset Software Installation Utility ve Intel Rapid Storage Technology sürücüsü kullanılabilir. Ardından Windows optimize edilir. Eğer SSD satın alırken SSD üreticisi, SSD aracı vermişse ilk önce aracın kurulumu yapılır. Ancak internet üzerinden son sürüm araştırması da yapıp daha iyi bir sürüm varsa bu sürümün kurulumunu yapmak gerekir. Böylece işletim sistemi SSD ile kullanıma uygun hale getirilebilir. Aynı zamanda doğru ayarları yapmak için kontrol imkanı da verir. Bu şekilde SSD'ler için işe yaramayan Superfretch ve ReadyBoost özellikleri, otomatik disk birleştirme ve dizinleme hizmeti kapatılabilir. İnternetten indirilebilen SSD Tweaker'la bu ayarların yapılabilmesi mümkün. Son olarak SSD'nin en iyi performansı sağladığından emin olmak için Dvd'deki AS SSD hız testi kullanılabilir. Yazılımın sol üst köşesinden SSD'nin hizalamasının doğru olup olmadığı kontrol edilebilmekte. Yeşil renkli Ok yazısı, SSD üstündeki her fiziksel sektörün, dosya sistemindeki bir mantıksal sektörle iyileştiğini gösteriyor. Kırmızı renkteki Bad yazısı ise SSD'nin yazma operasyonları yüzünden tam performans gösteremediğini ve ömrünün kısa olacağını işaret eder. Bad uyarısıyla karşılaşıldığında Linux çözümleri ya da Windows'un yeniden kurulması, önerilmiyor. Oldukça karmaşık işlemlerin ardından bir de Bad uyarısıyla karşılaştıysanız yapmanız gereken profesyonel hizmet almak olmalı. Şayet sıralı transfer hızı, 500 mb / s sınırlarındaysa
net bir SATA G6 bağlantısı mevcut demektir. SATA 3G içinse ihtiyaç duyulan transfer hızı 250 mb / s seviyelerinde olmalı. "

vBulletin counter